> Tour de l'Ain, 4e etappe, Ceignes/Oyonnax, 44,5km vrijdag 11 augustus 2017.

Nog steeds 145 deelnemers aan de start in een erg kil en regenachtig Ceignes, gelegen aan de voet van het Alpenmassief.
Gelukkig verdween de regen haast onmiddellijk na de start en werd het nog relatief warm.
Na een geneutraliseerde afdaling over 8km kregen de renners even later de col de Berthiand voorgeschoteld, een flinke kuitenbijter van 6km klimmen met een hoogte van 786m.
Vooraleer we de eerste 2 WAC-renners tegen kwamen waren er al minstens 70 renners gelost...de andere drie bevonden zich allen vooraan in het peloton.
Na de afdaling ging het in rechte lijn naar de volgende beklimming, de 688m hoge en 4km lange Cote de  Ceyssiat waar opnieuw een deel van het deelnemersveld overboord ging zodat er nog een 30-tal renners de hoofdmacht bepaalde.
Jammer dat Lennert Belmans op 10km van de meet nogmaals - ditmaal zonder veel erg - onderuit ging maar hierdoor alle kansen op een goed clubklassement in rook zag opgaan...
Toch mogen we met 2 renners in de eerste 20 en nogmaals 3 WAC-renners binnen de eerste 50 uiterst tevreden terugblikken wat een zeer mooie 5e stek opleverde in het dag-clubklassement en een plaatsje winst in de generale ranking (10e) met miniem verschil tussen de plaatsen 5 en 10.
Met morgen de slotetappe én de koninginnenrit over 60km voor de boeg achten we een top-5 binnen het eindklassement best mogelijk.
Wait and see!
Patrik, Peter en Rudy

VOSbrechtCMYK  


Felix small

pincoding banner


coertjens

Van den Plas