Tour de l'Ain, 3e rit Villieul-Loyes-Mallon / Saint-Vulbas, 66,3km donderdag 10 augustus 2017.

Na de ernstige valpartij daags voordien, moesten helaas 3 renners de Tour staken en tekenden nog 147 nieuwelingen het startblad onder wie de volledige WAC-formatie mét Lennert Belmans.
De eerstejaars had een relatief goede nachtrust gehad, ondervond evenwel nog heel wat pijn aan de rechterdij, twijfelde even maar na wat kleine testen op de rollen voelde hij zich koerswaardig, zonder meer een karakterman gesneden uit beukenhout.
Klokslag 12:30u vertrok de ganse kleurige bende voor een goede 66km over een sterk golvende omloop, kaliber Herbeumont, maar dat heet hier vlak te zijn!
De eerste helft van de wedstrijd, verloren minstens 60 renners het contact met het peloton maar onze 5 nestelden zich allen netjes bij de eerste gelederen.
Toch liep op kousenvouten een trio geruisloos weg en voor iemand het in de smiezen had vergaarde dit drietal ruim een minuut bonus.
Het peloton - of wat er nog van restte - trachtte nog een schuchtere poging tot achtervolgen op poten te zetten maar de fut was er uit!
In de sprint met de koplopers wint een renner van het Vlaamse Rudyco Cycling Team het pleit terwijl WAC drie renners binnen de eerste 30 - ze hadden zich duidelijk niet opnieuw in de luren leggen - afleverde wat resulteert in een briljante nieuwe podiumplaats als 3e!
Door dit schitterende resultaat maakt WAC een kwantumsprong van de 21e naar de 11e plaats in het algemene klassement.
We noemen nogmaals geen renners want individuele uitslagen krijgen en kennen we niet, het gaat telkens om de 3 best geklasseerde renners per team zonder tijdopname...
In ieder geval een dikke proficiat aan het hele team dat het product leverde van de vermenigvuldigde kracht van de samenwerking!
Morgen en zaterdag worden dagen om duimen en vingers af te likken wanneer we naar het Alpengebied en dus het échte gebergte trekken!

Warme groetjes uit Péronnas en tot morgen!
Patrik, Peter en Rudy

VOSbrechtCMYK  


Felix small

pincoding banner


coertjens

Van den Plas