Tour de l'Ain 2e rit Polliat-Trévoux, dinsdag 9 augustus 2017, 66km

150 'cadets' stonden in Polliat vol ongeduld te trappelen voor de eerste echte rit die de karavaan van Polliat naar Trévoux bracht over een naar verluidt vlak parcours dat ons eerder aan de Vlaamse Ardennen deed denken.
Even een rechtzetting van gisteren: WAC behaalde daar inderdaad een schitterende 3e stek maar kreeg later 100 strafpunten aangesmeerd door een misverstand.
Het reglement bepaalde immers dat de renners tot km 1,8 (halfweg) met vijf diende samen te blijven en dan pas voluit mochten gaan maar na 1km werd er 1 man gelost (herstellende van buikgriep) en wachten had weinig zin.
Soit, de uitslag blijft gehandhaafd maar in het algemeen klassement en voor de volgwagens stonden we meteen op 26.

In ieder geval kende de rit een erg bewogen dag met alsnog een gelukkige afloop...
Ietwat over halfweg, toen er reeds een 50-tal renners de rol had moeten lossen, deed zich op een recht stuk weg een zware valpartij voor waarvan we eerst dachten dat onze renners niet in de brokken deelden.
In volle achtervolging duikte plots toch Lennert Belmans op en even later Tieme die beide betrokken waren.
Met nog 10km voor de boeg telde het zeer sterk gereduceerde peloton, nog een zestigtal renners met Wout, Rik en Lennert Meulemans die zich allen finaal lieten verrassen door de omiddellijke aankomst zonder plaatselijke ronde.
Individuele klassementen met tijdverschillen tellen niet in de tour de l'Ain, het clubbelang primeert immers boven het individualisme op basis van de eerste 3 renners per club.
In die zin behaalde WAC nog een mooie 13e plaats en klimmen we op naar de 21e stek in het algemeen klassement.
Alle WAC-renners behaalden de finish, voor Tieme viel de schade na de val nog relatief mee maar Lennert moest voor verder onderzoek naar het ziekenhuis waar twee hechtingen van 9 en 5 steken werden uitgevoerd aan het rechteronderbeen.
Bovendien deed zijn rechterbil erg veel pijn maar ijsoplegging bracht enig soelaas zodat algemeen wordt verwacht dat hij morgen kan starten.

Fijne groeten
Patrik, Peter en Rudy

VOSbrechtCMYK  


Felix small

pincoding banner


coertjens

Van den Plas