Verslag crosstage Bokrijk


DAG 2:

Na en goede nachtrust en een flink ontbijt maakte iedereen zich klaar voor rompstabilisatieoefeningen en techniektraining door Caren en Hans. De nieuwelingen vertrokken in de namiddag als eerste voor een wegrit van 80 km. Dit verliep heel vlotjes, zonder problemen. De begeleiders van de aspiranten daarentegen hadden wat problemen om de weg te vinden. Uiteindelijk hadden ze toch nog een mooie 45 km op de teller. Tegen het einde werd het wel wat frisjes. Om de dag af te sluiten bekeken en analyseerden we onze techniek op de fiets aan de hand van de beelden die Stig met de Gopro genomen had. Goed gelachen en toch leerzaam!

De eerste foto's

Klik Hier


DAG 3

Deze morgen iedereen paraat na een zeer rustige nacht, zelfs tijdens het ontbijt waren ze nog stil. Om 9:15 met zijn allen vertrokken op de fiets om een initiatie te doen met de Limburgse wielerschool. Om stipt 10u aangekomen stond Eddy ons al op te wachten. Hij had weer leuke oefeningen klaar staan, zodat zowel wij, als de renners weer eens andere techniek oefeningen voorgeschoteld kregen. Na een dik uur weer met zijn allen met de fiets terug naar onze Jeugdheberg.

Rustig boterhammen opgegeten en dan kwam het zwaarste van de week : verplichte platte rust!!!!  Eerst had iedereen nog zijn boodschappenlijstje voor de winkel aan onze initiatiefnemer Niels doorgegeven. Zo konden ze gaan rusten en wij gaan winkelen, nadien alles gesorteerd en uitgedeeld. Ze kunnen er weer tegen.

Vanaf 16u zijn we begonnen met de voorbereiding voor het avondje circuit rijden. Iedereen aan de taverne aangekomen voor een lekkere spaghetti. Nadien, zoals alle jaren, minder weer op het circuit van Zolder: constant licht miezeren, wegdek klets nat. Voordeel: we hadden het circuit voor ons alleen. Hans is vandaag begonnen aan zijn comeback, sterk en volgehouden. Na een verkenningsronde werd de groep opgesplitst in 2 groepen voor eenbloktraining. Na 1,5u was de eerste groep nat, koud maar voldaan terug. Onder leiding van Caren heeft de overige groep nog 3 rondjes afgewerkt. Op het einde hadden we enkele zeurkousen bij.

Na een warme douche en nog een Leo iedereen naar bed.

Morgen mogen ze tot 8u uitslapen.

De begeleiders

Foto's en filmpjes van dag 3, klik hier 

DAG 4


Vandaag mochten we uitslapen tot 8u.

Aangezien iedereen ook effectief tot 8u heeft geslapen, zullen ze zich gisteren toch goed moe gemaakt hebben.
Na het ontbijt begonnen aan het opruimen en inpakken.  Voor sommigen was dit de zwaarste taak van de week.

Om half 11 vertrokken we met de fiets naar Zonhoven. Daar oefenden we eerst de zandbak en daarna nog een moeilijk stuk van het parcours.
Onze picknick ging vlotjes binnen en we konden weer verder trainen!

Tijd voor de beruchte kuil van Zonhoven!

Iedereen reed er naar beneden en klauterde terug omhoog. Sommigen met wat meer durf en vlotter dan anderen.
Start-box was aanwezig en heeft veel foto's getrokken. Dus houd start-box.be maar in de gaten!

Na een hele tijd vrij rond te rijden op het parcours was het tijd voor een wedstrijdje.
De nieuwelingen, juniors, dames jeugd en dames elite reden 2 ronden, de aspiranten reden 1 ronde.
Na de frietjes vertrok iedereen tevreden naar huis.

Danku voor de toffe week en tot volgend jaar!
Cel, Gwen, Hans, Stig en Caren
De begeleiders

Foto's en filmpjes van dag 4, klik hier

VOSbrechtCMYK  


Felix small

pincoding banner


coertjens

Van den Plas